-->

Thursday, September 29, 2016

Hantu Dalam Kereta di Sri Damansara



Satu puaka muncul di dalam kereta di sebuah jalan berdekatan Sri Damansara, Selangor.

 Saksikan


PPAP Pen Pineapple Apple Pen - CatDog Version

Cara Buat Telor Berdiri - Tutorial 2016

Tuesday, September 20, 2016

Fear TWD - Christopher Manawa is Negan?



Christopher Manawa showed a character where he will be a cruel person and want to conquer a place. He also want to have strength by increase his group members. And his father also said that a higher place like hill or mountain are the best place to survive.

As you know, Negan's place is at a hill. So maybe Negan is Christopher Manawa?

Cinta Jodoh Online di Seksyen 24, Shah Alam [18 ke atas]



cerita yang dikongsi dari peminat

Salam, Saya Rosham...
Saya ingin kongsi satu kisah seram yang terjadi dalam kehidupan saya suatu ketika dahulu...

Waktu tu saya berumur 23 tahun...Saya baru sahaja habis belajar dan dapat tawaran bekerja di sebuah syarikat elektrik di Shah Alam. Untuk makluman, saya berasal dari Kedah. Dan sebelum saya ke Shah Alam, saya survey dahulu bilik untuk disewa di Mudah.my. Cari punya cari,, cari tu senang je..banyak je iklan bilik untuk disewa, tapi setiap kali call, mesti akan dapat respon "bilik dah disewa"...so agak susah la mencari....cari punyai cari, last-last saya ambil je bilik di rumah yang agak tak memuaskan lah..tengok pada gambar di Mudah tu, memang nampak tak memuaskan. Sebab bilik tak disediakan katil atau apa-apa lah.. Bilik tu kosong.. Kipas pun takde.. Rumah pulak takde dapur, takde peti ais, takde TV.. nasib baik ada WIFI... Zaman sekarang, internet tu penting melebihi segala-galanya...hehe...itu bagi saya la..bagi saya, internet itu nyawa..

Ok..so saya konfirm bilik sewa tu...saya pun deal dengan tuan rumah dan terus saya buat payment deposit sebanyak RM200... Nanti bila dah sampai sana, saya bayar pulak RM200 untuk sewa bulan pertama tu.

Ok.. dipendekkan cerita... Saya dah pun berada di Shah Alam...dan waktu tu saya sudah bekerja selama 4 bulan.. So far, kerja kat sana ok, takde masalah.. Bilik sewa pun ok.. Tapi saya bercadang nak pindah. Nak pindah bilik sewa di kondominium ke. Al-maklum gaji da naik..hehe... Tiga bulan probation memang rendah gaji. Tapi bulan ke-4, bos naikkan gaji... Memang agak banyak gaji yang dinaikkan sebab performance saya ketika probabation sememangnya mantap wooo... Masyuk jugak la gaji saya..hehe..

Banyak saya survey , bilik sewa kondo, rumah sewa flat..macam-macam saya survey, tapi hati ini masih lagi macam nak tangguh dulu.. Kerana saya nak pindah di tempat yang betul-betul selesa.. So saya tangguh dulu. Saya just survey-survey macam tu je dalam internet. Sedang saya asyik duk surf internet di laptop kesayangan saya ni, tiba-tiba muncul pop-up LUCAH...keluar perempuan bogel duk buat aksi yang menghairahkan... Saya ni memang agak suci orangnya. Saya kalau boleh nak elak daripada melihat benda-benda jijik ni... Tapi entah waktu tu nafsu saya macam membuak-buak pulak selepas pop-up seks tu muncul. Saya pun close pop-up tu...

Saya bukak fon android saya, entah kenapa saya rasa macam nak cari awek.. Dapat romen-romen sikit pun da sedap.. So saya cari la Friends Nearby di wechat dan juga beetalk.... Cari punya cari... Banyak saya request friend dengan awek, tapi nak dapat sorang ACCEPT FRIEND dgn saya, perghh punya la susah... Dalam ramai-ramai saya request friend, dapat dua orang je..tu pun lepas saya chat, kenal-kenal dalam berapa bijik message je, lepas tu diorang senyap tak reply chat saya... Cilaka punya pompuan taknak layan saya.. Saya agak sedih dan kecewa... Masa tu tengah desperate nak awek...

So, pikir punya pikir..Saya pun masuk satu website cari jodoh yang agak lucah la dalam internet..da lupa apa link website tu... So saya iklankan nombor telefon saya dalam tu, "kalau ada awek gersang (tak kisah janda ataupun single), call saya please 0134******"...

And then, sementara tunggu siapa-siapa call, saya pun cari la lagi jodoh di wechat...pergghh susah gile nak dapat...awek semua sombong..lama jugak la saya duk belek wechat tu..dari maghrib sampai pukul 11 malam...

Then, tiba-tiba telefon saya berdering.... "sayang, sesungguhnya aku tak me'e'e'ennduga, engkau insan yang tak boleh ku percaya"...itu ringtone saya, iaitu lagu Rindu-rinduan Jadi Kenang-kenangan oleh kumpulan Scoin...tengok di skrin menunjukkan "Private Number" yang call saya....so, saya pun angkat..lah.....

"hello", bunyi saya.....

"hello",,, pergghhhh, bunyi suara awek....dalam hati saya, ini mesti awek gersang yang call saya ni...

dia pun sambung bercakap lagi, "errmm, tadi saye jumpe no telefon awak dalam internet.."...

saya pun balas "ohh ye ke? hehe...ada apa cik malam-malam buta call ni?",,, saja saya buat-buat tanya...

"urmmm, sebenarnya saya gersang ni, sebab tu saya call awak..", dia balas....

jantung saya berdegup kencang....badan saya berpeluh seluruh badan....al-maklum, first time awek cakap macam ni dekat saya...waktu tu saya TER-SENYAP seketika dalam beberapa minit...kerana terkejut dan tak percaya ada awek macam ni...huhu.

"hellooo, hellooo...kenape senyap ?", dia tanya...

"err, maaf maaf....emm, awak gersang? so, err, macam mana saya boleh bantu cik?", saya buat-buat tanye lagi...

"ermm, saya nak ehem-ehem dengan awak..mai la datang rumah saya..saya kat blok S je...", dia balas...

pergghhh,,waktu tu badan saya makin berpeluh....jantung berdegup macam baru berlari turun tangga 12 tingkat...

saya pun balas "errr boleh-boleh...ermm bagi alamat rumah awak...hehe"....

dia pun terus letak telefon....

saya pun hairan la...apesal dia letak telefon...saya ada salah cakap ape-ape ke...

5 minit selepas tu, saya terima SMS, "memang benar cinta itu buta, banyak gadis cantik sini sana, macam mana aku boleh suka pada si dia dewi jelita", itu bunyi ringtone SMS saya iaitu lagu Cinta Dewa Dewi oleh kumpulan Spider....saya pun baca SMS... rupa-rupanya SMS dari awek tadi .. Dia hantar alamat rumahnya...pergghh....

saya pun cepat-cepat pergi mandi....pakai hensem2...wangi2...baju lawa-lawa....
dah siap semua, saya pun pergi la keluar rumah....housmate pun tegur "pergghh pakai hensem-hensem tengah-tengah malam buta ni, ko nak pergi mana dowh"....saya pun malas nak layan sangat "ahhh ada lah".......diorang pun balas "elehh...dating latttttewwwww".....saya pun abaikan sahaja diorang...

saya keluar dan terus pergi ke rumah awek gersang tu...

saya pun ketuk pintu rumahnya...dengan pantas awek tu bukak pintu, dia tarik saya masuk rumah dia...dan dengan pantas dia kunci pintu grill rumah nya dan juga pintu rumahnya....waktu tu dia kelihatan teramat gersang...dia terus tarik saya masuk dalam bilik tidur dia...dengan laju dia menikmati badan saya....

maaf,, saya tak boleh cerita detail pasal ni..kan tak pasal-pasal jadi cerita lucah...

dipendekkan cerita, saya melakukan hubungan seks la dengan dia...

so, memang teramat sedap, memang teramat nikmat....

al-maklum, first time bagi saya....selepas da penat main,, saya dengan dia terbaring atas katil kepenatan....saya pun cakap kat dia yang saya da nak balik rumah...dia pun balas "alaa bang, tunggu la dulu, lepak la dulu please.."....

saya pun balas "erkk esok saya kerja sebenarnya,,"...

dia pun balas "takpe, tidur sini je teman saya...esok saya kejutkan abang, ok? hehe"..dia pun tersenyum macam bajet-bajet comel gitu...

oleh kerana kecomelan wajahnya dan keseksian tubuhnya, saya pun kalah dengan nafsu, dan saya bersetuju untuk teman dia tidur....

oleh kerana saya teramat kepenatan, saya terus sahaja terlena sebaik sahaja membaringkan tubuh badan saya di atas katil empuknya itu..

saya terlena....

zzzzzzz

di dalam keasyikan lena, saya terasa seakan-akan ada seseorang mencium-cium dan menghisap leher saya. Saya fikir ni mesti awek gersang tu yang cium... Saya biarkan saja dia cium sbb saya rasa sangat sedap. Tak pernah saya rasa kenikmatan seperti ini sebelum ini.... Saya mengerang kesedapan. Semakin saya mengerang, semakin kuat dia hisap leher saya.. Saya pun berpaling muka saya ke arah mukanya untuk mencium bibirnya.. Namun, alangkah terkejutnya saya apabila melihat awek gersang itu tadi bertubuh hitam.. Hitam legam keseluruhan badannya. Matanya merah. Ya Allah, takut gile nak mampus... Tuhan je yang tahu perasaan saya waktu tu..

Oleh kerana takut yang teramat,secara automatik, saya menjerit sekuat hati.. Tapi suara saya seolah-olah tak dapat keluar.. Saya cuba pula bangun untuk lari.. Namun seluruh tubuh badan saya tak dapat bergerak... Saya cuba melawan... Lawan punya lawan, akhirnya saya dapat bangun.. Saya bangun je, awek gersang tadi pun tegur saya "kenapa ni bang?"...saya pun dengan pantas bangun dan lari ke arah pintu untuk ON suis lampu... Dan saya lihat awek gersang tadi MACAM BIASA je....TAKDE HITAM macam tadi pun..

Awek gersang tu pun tanya lagi "Kenapa ni?"...

Saya balas "err takde apa...just mimpi.."....

tapi entah kenapa saya rasa mimpi tu macam REAL sangat....
saya pun kembali pada katil sebelah awek tadi...
sebelum tidor, saya sempat sembang-sembang sikit untuk mengenal dirinya...

so, namanya adalah Juliana...dia tinggal di rumah tu dah hampir 8 tahun... Juliana berasal dari Pahang.. katanya dia lari dari rumah kerana ada masalah dengan keluarga...dia taknak cerita masalah tersebut.. so, dia hidup di sini (Shah Alam) sorang-sorang....

Dalam sedang bersembang tu, tak lama lepas tu, saya terlena..Esok pagi, saya terjaga dari tidur...saya tengok jam pukul 6 pagi...saya berpaling ke arah Juliana untuk peluk tubuhnya...Tapi saya dapati Juliana dah takde kat sebelah.... Saya bangun la pergi keluar bilik sambil memanggil-manggil namanya..

"Juliana....ooo Juliana...kat mana awak"..

"Ye bang,, saya kat dapur ni, baru je siap masak makanan untuk abang...hehe", balas Juliana..

Juliana waktu tu kelihatan sedang ambil pinggan dan mangkuk untuk hidangkan makanan atas meja makan...

Dalam hati saya, ya Allah, dah lama saya tak makan makanan kampung macam ni..siap ada tempoyak lagi, petai lagi..selama saya duk sini, saya makan makanan mamak je...da jemu..saya pun duduk la atas kerusi,,,dan makan.........Ya Allah, sedapnya Juliana masak...... Saya pun mula suka pada Juliana dek kerana kebaikannya dan juga kerana kepandaiannya dalam memasak..hehe....so, lepas ni saya da tak payah susah-susah pergi membazir masa makan kat mamak...beli je lauk, suruh Juliana masak..hehe..lagipun Juliana sendiri suruh...dia kata boleh jimatkan duit...

Dipendekkan cerita, lama-kelamaan kami berdua jatuh cinta...dan kami berkapel (tapi da macam suami isteri da)... Selama 8 bulan kami berkapel........ 8 bulan sahaja, dan akhirnya kami putus... Sebabnya..... nanti saya akan cerita...hehe...

So, sepanjang kami berkapel,, pernah berlaku sesuatu yang aneh.... waktu tu saya baru siap mandi.. Saya keluar dari bilik air dan menuju ke bilik,, saya nampak Juliana berdiri di dapur..entah apa yang dibuat........so saya masuk di bilik, saya tengok Juliana terbaring atas katil......"eh,, kat dapur tadi siapa?", tanya hati saya......saya pun tegur Juliana di atas katil tadi utk confirmkan itu Juliana, "Juliana?"......"ye bang", balas Juliana sambil memalingkan mukanya ke arah saya...saya pun cepat-cepat keluar bilik pergi ke dapur...tengok-tengok perempuan tadi dah takde...saya pun agak pelik la..dan hairan.....masa tu, saya macam syak Juliana ni ada saka... lagipun, saya rasa macam tak sedap badan je duduk rumah ni...

Ok, so bagaimana kami boleh putus?...ceritanya begini..

Waktu tu, entah kenapa tangan saya ni rasa gatal nak cari awek lain dalam weChat semasa ketiadaan Juliana kat rumah...masa tu Juliana kerja shift malam...so dia akan pulang dalam pukul 12 tengah malam... Jadi, sementara Juliana kerja, saya cari la awek lain dalam weChat...mana la tahu kan dapat romen ke....entah kenapa waktu tu rasa gatal tangan nak cari awek....so saya add ramai awek... dapat la sorang dua awek yang approve request friend saya... saya pun chatting la dengan ayat mengorat saya...tengah-tengah syok chatting, lima minit selepas tu, terdengar bunyi pintu grill rumah.. Dalam hati saya, "ni mesti Juliana"....saya cepat-cepat OFF telefon, tapi saya terlupa nak delete balik chatting dgn awek tadi...ermm...saya tengok jam, baru pukul 10...saya pun hairan la, "eh awalnya Juliana balik, baru pukul 10"........tak lama lepas tu, tengok-tengok memang betul Juliana dah balik...katanya hari ni bos bagi balik awal.. Juliana pun masuk rumah je cepat-cepat dia gapai fon saya dan check fon saya, seolah-olah Juliana dah tahu saya cari awek lain..

Juliana pun baca kesemua chat saya dengan awek lain dalam weChat tu....muka Juliana yang manis bertukar menjadi masam apabila dapat tahu saya menggatal dengan orang lain... Dia tanya saya saya chat dengan siapa...Dia tanya saya kenapa saya curang... Macam-macam soalan dia tanya saya... Saya pulak bagi macam-macam alasan kat dia, dan saya tak mengaku salah... Dipendekkan cerita, last-last kami bergaduh teruk... Sampai satu masa, Juliana berpaling ke arah lain dan menjerit sekuat mungkin.... kuat sangat... waktu tu, saya terdiam dan agak bimbang la.... Saya pun dengan perlahan memegang bahunya dan menegurnya dengan lembut "Juliana..."......Juliana pun senyap sekejap..."Juliana, abg mintak maaf"......Juliana pun dengan perlahan berpusing dan berpaling ke arah saya...

Alangkah terkejutnya saya melihat wajah Juliana yang sangat hitam dan mempunyai mata yang merah... Dia pun sambung jeritannya dengan sangat kuat dan nyaring... Ya Allah seram gila dowh... tak dapat digambarkan bagaimana seramnya... Saya pun cepat-cepat gapai kunci rumah dan lari dari rumah... Dan saya tengok di belakang Juliana yang mukanya hitam tu masih lagi kejar saya dengan laju.. .. Saya teruskan berlari..kali kedua saya tengok di belakang, tengok-tengok dia dah takde entah ke mana... Saya berpaling ke depan balik, tengok tengok Juliana betul-betul ada depan muka saya... oleh kerana terkejut yang teramat, saya pun jatuh pengsan....

Keesokan hari, saya sedar....Saya lihat di sekeliling, macam berada di rumah orang lain.. Tak lama lepas tu,, ada seorang Ustaz datang pada saya "alhamdulillah, dah sedar kamu ye", kata Ustaz tu pada saya....

"Saya jumpa kamu terbaring pengsan depan rumah kawan saya,,kalau tak silap dalam pukul 12 tgh malam...sebenarnya apa yang dah jadi pada kamu semalam?", kata Ustaz tu pada saya..

Saya pun cerita la segalanya pada Ustaz tu...

Selepas mendengar cerita saya, muka Ustaz tu berubah jadi pucat.... Ustaz tu cakap, Juliana tu memang pernah duduk di rumah tu...

Tapi, rumah tu da lama da kosong,, sebab Juliana sebenarnya dah lama meninggal dunia...

Habis tu, selama ni saya berkapel dengan siapa? dengan hantu?